SİİRT / KURTALAN - Ertuğrul Gazi İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Eğitim öğretim hayatına 1999 yılında başlayan okulumuz şu an 20 yaşındadır. İlçemizin en fakir mahellerinden biri olan Tekel Mahallesi´nde okul bulunmayışı, bu mahalledeki öğrencilerin büyük sıkıntı çekmesine yol açmakta, bu nedenle birçok aile çocuğunu okula gönderememekte idi. Bu sıkıntıyı gören zamanın İlçe Kaymakamı Nevzat TAŞDAN´ın gayretleri ve Siirt eski milletvekili Nizamettin SEVGİLİ´nin destekleriyle okulumuz 5-6 ay gibi kısa bir sürede eğitim-öğretime açılmıştır.

Okulumuza açıldığı yılın Osmanlı Devleti´nin kuruluşunun 700.yılına denk gelmesi münasebetiyle Oamanlı Devleti´nin kurucusu Osman Bey´in babası Ertuğrul Gazi´nin adı verilmiştir.

10.000 metre kare alan üzerine kurulmuş olan okulumuzda 1Çok Amaçlı Salon , 25 derslik, 2Fen Bilgisi Laboratuarı, Bilgi Teknolojisi Sınıfı, Tepegöz Odası, Kütüphane, Resim Odası, Satranç Odası, işlikler, atölyeler, 4İdare Odası, 19 wc-lavabo ile çeşitli odalar mevcuttur.

Eğitim öğretime açıldığı yıl 9 sınıf, 9 öğretmen ve 275 öğrenciye sahip olan okulumuz, bugün 840 öğrenci ve bünyesindeki 30 personel ile yoluna devam etmektedir.

Şu an okulumuzda; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ,Sosyal Bilimler, Din Kültürü, Beden Eğitimi, Bilişim Teknolojileri, İngilizce, Teknoloji ve Tasarım,Müzik, Rehberlik branşlarında öğretmenler görev yapmaktadır.

Okulumuzun başka bir özelliği de taşıma merkezi olmasıdır. 236 taşımalı öğrenci okulumuzda öğrenim görmektedir.

Fiziki ortam ve imkan olarak ilçemizdekin en güzel okullarından biri olan Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu içme suyuna kavuşamadığı için çeşitli sıkıntılar yaşamaktadır. Su içmeye elverişli olmadığından sadece okulumuzun temizlik ve bahçe işlerinde kullanılmaktadır.

Genç ve dinamik bir öğretmen kadrosuna sahip olan Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu olarak amacımız, öğrencilerimizi; Atatürk İlke ve İnklapları doğrultusunda vatanını ve milletini seven,toplumun refah, huzur ve kalkınmasına katkıda bulunan, bedenen ve ahlaken gelişmiş, günümüz teknolojisini tanıyan ve etkin bir şekilde kullanabilen bireyler olarak yetiştirmektir.

Yayın: 01.01.1970 - Güncelleme: 03.10.2019 14:17 - Görüntülenme: 11699

Etiketler :